Induline GW-310 en Induline GW-310 WF

Onlangs zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd bij verschillende Remmers producten, zo ook bij de Induline GW-310.
Dit heeft alles te maken met een wetsverandering rondom de biocide wetgeving binnen.

Wat is biocide

Volgens Wikipedia is biocide een stof die organismen doodt. Een uitgebreide definitie luidt: “Biociden zijn werkzame stoffen en preparaten die één of meer werkzame stoffen bevatten en bestemd zijn om een schadelijk organisme te vernietigen, af te schrikken, onschadelijk te maken, de effecten daarvan te voorkomen of het op andere wijze langs chemische of biologische weg te bestrijden.”
Schadelijke organisme zijn ongewenst aanwezige organismen die een schadelijke invloed heeft op de mens, zijn werkzaamheden of de door hem gebruikte of vervaardigde producten, op dieren of op het milieu.
In verf en beits wordt ook vaak biocide gebruikt. Deze is bedoeld om het vormen van schimmels en houtrot tegen te gaan. Het hout gaat dan langer mee en de onderhoudsfrequentie is minder intensief. Door de wetsverandering is het percentage biocide, de schimmeldodende stof, bijgesteld naar beneden. Er mag dus minder ervan in een product gebruikt worden. IN de wet wordt overigens wel onderscheid gemaakt tussen professionals en particulieren. Een professionele schilder kan namelijk producten gebruiken met een hoger biocide gehalte dan een particulier.

Induline GW-310 of Induline GW-310 WF

De Induline GW-310 die u in onze webshop koopt, is alleen voor professioneel gebruik. Deze Induline GW-310 is dan ook alleen leverbaar in grootverpakkingen van 5 en 20 liter. Induline GW-310 WF is het vervangende product voor de particulier. Dit product is leverbaar in 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 20 liter verpakkingen. Alle RAL-kleuren en kleurloos zullen vanaf nu wanneer er een kleinverpakking is besteld, geleverd worden onder de naam Induline GW-310 WF.

Induline GW-310 WF is geschikt voor de behandeling van nieuw onbehandeld hout alsook hout wat reeds af-fabriek behandeld is met Induline GW-310. Zo kunt u zelf uw met Induline GW-310 behandelde hout onderhouden en behandelen en profiteren van de vele voordelen die de Remmers Induline GW-310 biedt.

Induline GW-310 WF voor particulier gebruik

Induline GW-310 WF voor particuliere toepassing

Remmers Induline GW-310 WF is uitermate geschikt voor het beschermen van het hout buiten zonder bodemcontact. Het wordt dan ook veelal gebruikt voor het behandelen van hout buiten, zoals Douglas hout. De Induline GW-310 wordt door houtverwerkende bedrijven met name gebruikt voor het behandelen van gevelbekleding, tuinhuisjes, schuttingen en veranda’s.

Speciaal voor particulieren is er Induline GW-310 WF, een andere nieuwe versie van de Induline GW-310. Induline GW-310 WF is verkrijgbaar op HKlazuur.com!

Specificaties

Remmers Induline GW-310 WF is speciaal ontwikkeld voor particulier gebruik. Het is een zeer dunne, wateremulgeerbare beschermingslazuur en zorgt ervoor dat de oppervlakten duurzaam, sterk en mooi blijven. Het biedt duurzame bescherming van het buitenhout tegen UV-straling, vuil en vocht. Het heeft een zeer goede hechting en een prachtig vloeivermogen op ruw hout. Induline GW-310 WF brengt u aan met de kwast en is een grondlaag, voor- en aflak in één. Het wordt geleverd in vele standaard transparante houtkleurtinten, maar heeft u liever een andere kleur? Ook dat is mogelijk, vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

Toepassing

 • toepassen als grondlaag, voor- en aflak
 • voor hout binnen en buiten
 • gevelbetimmering, tuinhuisjes en schuttingen
 • speciaal ontwikkeld voor particulier gebruik, de doe-het-zelver
Induline GW-310 WF is geschikt voor onder andere tuinhuisjes

Eigenschappen

 • bevat geen filmconserverende en houtbeschermende biocide
 • vochtregulerend
 • snelle droging; twee lagen op één dag
 • zeer goed vloeiend vermogen op ruw hout
 • watergedragen; geen geuroverlast en reiniging van het gereedschap met water
 • langdurige bescherming tegen gelijkmatige verwering
 • bladdert niet

Induline GW-310 gitzwart

Een uitzondering wat betreft de Induline GW-310 is de kleur gitzwart. Door de toevoeging van specifieke pigmenten kleurt het behandelde hout diepzwart ,maar met behoud van de houtstructuur. Induline GW-310 gitzwart wordt vaak gebruikt op Douglas hout of Douglas potdekseldelen en Zweeds rabat. Ook andere houtsoorten, zoals vuren, grenen en eiken, kunnen uitstekend behandeld worden met deze lazuur. Induline GW-310 gitzwart is de enige variant van deze lazuur, die leverbaar is in 1 en 2,5 liter en geen WF notering heeft. Dit product kan dan ook door zowel door de doe-het-zelver als de professional toegepast worden.

Induline gitzwart is een uitzondering op de regel

Gebruiksadvies

Induline GW-310 WF bevat vanwege de aanpassingen geen schimmelwerend middel meer. Bij hout wat reeds eerder behandeld is geweest met de Induline GW-310 is dit geen probleem en kunt u het hout ter onderhoud behandelen met de nieuwe versie de Induline GW-310 WF. Nieuw onbehandeld hout, met name schimmelgevoelige houtsoorten, zoals Douglas en vurenhout, dient u eerst te behandelen met een biocide houdend product geschikt voor particuliere doeleinden. Remmers Houtbeschermingscrème kunt u hiervoor prima gebruiken. Dit product kan in één laag aangebracht worden en daarna kunt u het overlagen met minimaal twee lagen Induline GW-310 WF.

HK Lazuur

In plaats van Induline GW-310 WF, kunt u voor de behandeling van nieuw hout ook een ander product uit het Remmers assortiment toe passen, zoals Remmers HK Lazuur. Voor het beschermen van uw (Douglas) hout is HK Lazuur is een geweldig product.

2 goede opties

 1. Kies de gepigmenteerde HK Lazuur (beits met een kleurtje). Deze lazuur beschermt het hout voldoende na aanbrengen van 2 lagen. Door het pigment krijgt vergrijzing geen kans. U behandelt het hout echter wel met een product waar pigmenten in zitten. Dat betekent dat de kleur van het huidige hout verandert. Alle kleuren uit het HK Lazuur kleurenpalet zijn toe te passen op Douglas hout. De Douglas-kleur komt het dichtst bij de natuurlijke uitstraling van Douglas hout.
 2. Of u kiest de kleurloze variant. Deze bevat geen pigment en gaat zonder nabehandeling alsnog vergrijzen. Dit geldt tevens voor de witte en hemlock varianten. Wanneer u kiest voor HK Lazuur kleurloos, wit of hemlock dan dient u deze in 2 lagen aan te brengen en daarna in 2 lagen Houtbeits Long Life UV+ toepassen, zodat vergrijzing geen kans krijgt.

Bestelinformatie

Gebruik onderstaande links voor bestellingen en meer informatie:

Er zijn via onze site ook proefverpakkingen te verkrijgen. Zo kunt u testen welke kleur u het mooist vindt.

Onderhoud

De onderhoudstermijn van behandeld hout is gemiddeld 3-5 jaar. Uiteraard is dit afhankelijk van de belasting door weer en Uv-straling. Voor zowel gepigmenteerd of kleurloze HK Lazuur geldt gemiddeld dezelfde onderhoudstermijn. Daarna dient in eerste instantie alleen de Houtbeits Long Life 1-2 lagen vervangen te worden om zo weer een optimale UV-bescherming te bieden. Voorbehandeling bij onbehandeld hout is niet nodig. Ook is het niet nodig om tussen de lagen HK Lazuur te schuren. Tussen twee lagen Houtbeits Long Life wel licht opschuren.
U kunt er ook voor kiezen om alleen de Houtbeits Long Life UV+ te gebruiken. Het hout is dan alleen beschermd tegen de inwerking van Uv-straling. HK Lazuur heeft een zesvoudige werking. Een combinatie van beide producten biedt het beste van allebei.
De 2 lagen HK lazuur kleurloos kunnen ook vervangen worden voor 1 laag Houtbescherming crème kleurloos. Deze crème kent dezelfde toepassingen als de HK Lazuur, maar is een echte crème en kan dus dikker opgezet worden. Hierdoor biedt één laag al voldoende bescherming.
HK Lazuur is effectief werkzaam tegen blauwschimmel bij een laagdikte van 205-250 ml per vierkante meter. Twee tot drie lagen aanbrengen is aan te raden, omdat deze hoeveelheid niet in één laag verkregen kan worden.

Induline GW-310 is toe te passen op verschillend hout buiten

Aanpassingen producten

HK Lazuur en Houtbeschermingscrème zijn ook biocide houdende producten. Echter, de samenstelling van deze producten is aangepast. Hierdoor vallen deze producten binnen de wet en regelgeving en kunnen we deze producten zonder problemen aan particulieren en professionals leveren. De samenstelling van Induline GW-310 aanpassen bleek helaas niet mogelijk. Vandaar dat de Induline GW-310 WF haar intrede doet.

Nieuw recept voor Induline GW-310 (git) zwart

Sinds september 2021 is er een nieuwe variant van de Induline GW-310 gitzwart op de markt met bijna dezelfde naam: Induline GW-310 gitzwart VP 30310. De wijziging in naam en artikelnummer jeeft te maken met een kleine wijziging in de receptuur. Door het wereldwijde tekort aan grondstoffen is het niet mogelijk de Induline GW-310 zwart te produceren met de gebruikeleijke grondstoffen. Vandaar dat de receptuur is aangepast. Dankzij de wijziging in grondstoffen kan het product weer volop geproduceerd worden. Uiteraard doet deze wijziging geen afbreuk aan de kwaliteit van de Induline. De kwaliteit is, zoals u mag verwachten van dit premium product, uitmuntend en nog steeds uniek in haar soort. Zeker de intense zwarte uitstraling, alsook het gemak van aanbrengen is werkelijk fantastisch. Het is dan ook geen wonder dat de Induline GW-310 al jaren hardloper is binnen het assortiment van Lazuur webshop.