+31 (0)528 204 038 of mail ons.                        

Carbolin 1 product(en)

Wat is Carbolin?

Carbolin is dé teerolievrije Carboleum vervanger op basis van natuurlijke grondstoffen. 

Remmers Carbolin wordt gebruik klaar geleverd, en kan eenvoudig in één tot twee lagen met een blokkwast worden aangebracht. Geschikt voor nieuw hout maar ook hout dat eerder met carboleum is behandeld.

  • Carbolin Natuur Bruin Carbolin

    Carbolin Natuur Bruin

    € 62,95

Carboleum

Carboleum is een houtverduurzamingsmiddelen op basis van koolteer. Koolteer mag niet meer gebruikt worden in verven en beits omdat het huidirritatie, ademhalingsproblemen en kanker kan veroorzaken. 

Alternatief Carboleum

Carboleum is een product dat al jaren wordt gebruikt voor het beschermen van hout tegen houtrot en insecten. Carboleum bevat teer en is daarom niet meer toegestaan ​​in veel landen. Gelukkig zijn er vervangende producten beschikbaar die net zo effectief zijn, zonder de negatieve effecten op het milieu en de gezondheid.

Een populair alternatief voor Carboleum is lijnolie. Lijnolie wordt gemaakt van de zaden van vlas en heeft van nature eigenschappen tegen rot en insecten. Het is een natuurlijk product dat veilig is om te gebruiken.  Lijnolie kan worden gebruikt als transparante coating of in combinatie met pigmenten om een ​​gekleurde afwerking te creëren.

Carbolin 

Een ander alternatief is het hout impregneren met Carbolin. Remmers Carbolin is een watergedragen bruine kleurige beits. Dit product kan toegepast worden op nieuw hout maar ook als renovatieproduct voor hout dat met Carboleum is behandeld. 

Een derde optie is het gebruik van biociden. Biociden zijn chemicaliën die specifiek zijn ontworpen om insecten en schimmels te doden. Er zijn verschillende biocide houdende producten te verkrijgen. Binnen het Remmers assortiment zijn HK Lazuur, Induline GW-310 en Aqua HK Lazuur biocide houdende producten. 

Kortom, er zijn vervangen verschillende producten beschikbaar voor Carboleum. Deze alternatieven zijn veiliger voor het milieu en de gezondheid en bieden nog steeds effectieve bescherming tegen houtrot en insecten. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en om ervoor te zorgen dat u de producten veilig en volgens de instructies gebruikt.

Moeite met kiezen? Neem contact op met één van onze medewerkers, wij helpen u graag!