+31 (0)528 204 038 of mail ons.                        

WPC- impregneerolie 3 product(en)

Wood Plastic Composite - WPC

WPC is een een combinatie van houtvezels en kunststof. Het wordt vaak gebruikt in buitenterrassen voor vlonders, omdat het duurzamer is dan alleen hout. Steeds vaker worden ook schuttingdelen gemaakt van WPC. 

 • WPC impregneerolie kleurloos WPC impregneerolie Kleurloos

  WPC impregneerolie kleurloos

  € 37,95
 • WPC impregneerolie bruin WPC impregneerolie Bruin

  WPC impregneerolie bruin

  € 37,95
 • WPC impregneerolie grijs WPC impregneerolie Grijs

  WPC impregneerolie grijs

  € 37,95

Wood Platic Composite (WPC) is een duurzaam materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in de tuin. WPC is onderhoudsarm maar niet geheel onderhoudsvrij. Hierbij een aantal tips op uw WPC het beste te onderhouden. 

 1. Regelmatige reiniging: Veeg het oppervlak van de WPC regelmatig schoon om vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel en milde zeep of afwasmiddel om het oppervlak schoon te maken. Grondig spoelen met water.

 2. Vermijd agressieve chemicaliën: Gebruik geen agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of zure reinigingsmiddelen, op het WPC-oppervlak. Ze kunnen het materiaal beschadigen. Groene aanslag kan verwijderd worden met Remmers groene aanslagverwijderaar

 3. Voorkom schimmel en meeldauw: WPC kan vatbaar zijn voor schimmel- en meeldauwgroei, vooral in een vochtige omgeving. Om schimmel- en meeldauwgroei te voorkomen is het advies om het oppervlak van de WPC goed te ventileren. Ook overhangende begroeiing snoeien zorgt ervoor dat de luchtstroom op gang blijft en dat het WPC sneller droogt. 

 4. Pak vlekken onmiddellijk aan: als u iets op het WPC-oppervlak morst, ruim het dan onmiddellijk op om vlekken te voorkomen. Gebruik een milde reiniger en een zachte borstel om de vlek voorzichtig te schrobben.

 5. Bescherm het oppervlak: Om de WPC te beschermen tegen krassen en andere beschadigingen, plaatst u bescherming, bijvoorbeeld vilt, onder de poten van het tuinmeubilair. Probeer te vermijden dat er zware voorwerpen over het oppervlak worden gesleept.

 6. Verkleuring door zonlicht: WPC is enorm duurzaam, maar heeft nadeel dat het door invloed van UV-straling behoorlijk kan verkleuren. Om deze verkleuring tegen te gaan, of te verhelpen, kunt u Remmers WPC-impregneerolie toepassen. 

Door deze onderhoudstips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat WPC vele jaren meegaat. 

Resysta en bamboe

Remmers WPC-impregneerolie is speciaal voor terrassen en schuttingen van WPC maar ook geschikt voor de behandeling van resysta en bamboe. WPC impregneerolie is geschikt voor binnen en buitentoepassing. Niet alleen om de kleur op te halen kan WPC toegepast worden, ook wordt WPC impregneerolie toegepast om de ondergrond olie, vet en vuilwerend te maken. 

Kleuren

Remmers WPC impregneerolie is verkrijgbaar in drie tinten;

 • bruin
 • grijs
 • kleurloos

 WPC kleurloos wordt ingezet alleen voor het opfrissen van de kleur. Bruin en grijs kunnen toegepast worden voor een langdurige kleurintensivering.